| De VW T2 Camper is weer te koop!!!


Dit moet haast wel de meest bijzondere auto zijn die je nieuw kan kopen in Nederland!
Het is namelijk mogelijk om een gloednieuwe Volkswagen T2 Camper te kopen. Dat kost je wel een paar knaken, maar dan heb je wel een lekkere retromobiel.
Je wist het misschien niet, maar de tweede generatie Volkswagen Transporter wordt momenteel nog altijd gebouwd in Brazilië. Om precies te zijn in Volkswagen’s Săo Bernardo do Campo fabriek (97 per dag). En het Nederlandse bedrijf Volkswagen Campercentrum Nederland heeft besloten om deze campers weer te importeren. Op die manier kunnen een heleboel mensen de vakanties van hun jeugd opnieuw beleven.
Er is echter wel een trucje nodig om de Braziliaanse T2 op Nederlands kenteken te krijgen. Door de camper eerst in Engeland op kenteken te zetten (daar zijn de regels soepeler) en dan te importeren naar Nederland lukt het om deze auto zonder airbags en ABS toch gewoon op Nederlandse platen te krijgen.
Als je er eentje wil moet je er wel snel bij zijn, want eind 2012 schijnt de T2 Transporter definitief met pensioen gestuurd te worden. ABS en airbags worden dan namelijk verplicht in Brazilië.

Overigens is het retro reservewiel dat je op de neus ziet zitten een dummy. Het voordeel van zo’n nieuwe T2 is wel dat je maar liefst 3 jaar garantie op het auto gedeelte krijgt en 1 jaar op het camper gedeelte.
Prijzen starten bij €32.425 en lopen op tot €55.995.
Achterin de T2 ligt geen luchtgekoelde motor meer, maar een moderne watergekoelde 1.4 liter viercilinder die 80 pk levert. En die motor is ook nog eens geschikt voor FlexiFuel (benzine en Bio Ethanol E85). Het sprintje van 0 naar 100 km/u gaat in 16 seconden en de topsnelheid ligt op 135 km/u.